duminică, 16 august 2009

cainele si pisica

pentru mine relatia dintre caine si pisica reprezinta cu acuratete relatia dintre barbat si femeie.

lasatima sa explic...

in primul rand, fizicul. fizicul canin este pur functional, inflexibil, cu un anume sarm dar nimic misterios in el. cum se misca este intrun fel...anevoios si din nou, bazat numai pe functiune. pe de alta parte fizicul felin este pur feminin. linii curbe conturate peste tot in proportii alese. un corp flexibil si modul in care se misca emana un nivel de mister si gratie pe care nu leam mai vazut altundeva, de parca scopul nu este atat cat sa ajunga intrun loc cat sa atraga cat mai multe priviri.

in al doilea rand, comportamentul. toti caninii vaneaza in grupuri mari, si ataca numai prin forta bruta. cand le este arata afectiunea o primesc cat de mult se poate si fac o fata de copilas, si isi arata afetiunea in mare parte in acelasi fel. odata domesticati sunt invatati cu aceleasi rutine si le este greu sa se rupa de ele. acum felinele, (matza) in majoritate vaneaza singure, si se bazeaza nu numai pe forta bruta. felinele nu isi arata afectiunea foarte des, cand li se acorda dau sa dea inapoi ca si cum nu lear conveni. si o pisica nu este niciodata in totalitate domesticata.

si in fine, relatia dintre cele doua. asta e cea mai simpla, cainii alearga dupa matze fara vreo idee de ce, si daca - foarte rar se intampla, cel mai des se intampla ca pisica sa se urce undeva unde nu poate ajunge cainele si dupaia sal tachineze - dar DACA prinde una, nare nici cea mai vaga idee ce sa faca cu ea.

suna cunoscut?

2 comentarii:

  1. You know what they say: A man is a good thing to come home for. But an even better thing to come home with.

    RăspundețiȘtergere
  2. da,suna cunoscut pentru unii care erau obositi:)))

    RăspundețiȘtergere