marți, 5 mai 2009

Citat faimos, o mica anectoda (cred ca e anectoda, corectatima va rog)

"Ei se imbata cu apa rece. Ei bine miemi trebe vin" S.Z. Bogos

Adevarat, lumea sa imbatat cu apa rece. Iluzii false, reci. Poze intrun mic album rosu sau albastru, eventual cu un design floral. Amintirile altora, reconstruite in viziunea noastra.
Si cei care vor vinul, cei care au nevoie de calitate, nu de cantitate, cauta. Si nu prea gasesc. Cat loc mai e in ziua de azi de ceva nou, de ceva mai bun decat copie dupa copie a aceiasi reclama.
Un film putin diferit, de nevazut intrun cinema. O melodie mai diferita, de negasit in magazinele de muzica. O ideologie mai diferita, neatinsa de nici un manual, de nici o curicula.

In rest. Eu tot pe acelasi Brad Pitt il vad cu aceiasi Angelina Jolie in filme. Daca nu ei copii, negre albe maronii si portocalii. In casti tot negrii opresati din ghetou, sau un disperat care urla la microfon, sau copilu de pe coperta revistei pe care la lasat prietena pentru a 20-a oara si acuma plange la chitara/lama de ras/alt retardat (mai retardat de fel, cal si asculta cum ii spune aceiasi poveste a 20-a oara). In carte tot pe Livingston, Shakespeare, Caragiale ii studiez (nu ii critic pe ei. ii critic pe nenorocitii care ma facut sai urasc bine vreo 3 ani).

''-buna, ce faci?''
''-buna. beau apa, tu?''
''-imi astept vinul."

2 comentarii: