vineri, 29 mai 2009

cultura, sau lipsa de. ziceti voi.

maine, sau mai bine zis in cateva ore am la scoala un asa numit "Cultural Day". o zi in care ne aducem una in alta culturile noastre. negri, albi, maroni si galbeni. avem optiunea sa venim in costume traditionale in loc de uniforma nenorocita si sa aducem mancare traditionala.

de cand a devenit cultura un lucru legat de traditie? daca ma duc in blugi si un tricou si le spun ca e cultura urbana ce? e o cultura. daca merge cineva cu un tricou metallica si spune cultura rock ce?

avem de invatat din traditie, adevarat. dar de ce invatamantul face sa para de parca nu avem ceva de invatat din progres? de la tineret? de la minti inca nesculptate dupa acelasi generic obosit?

nu generalizez ca totii cei ce lucreaza in invatamant sunt asa. dimpotriva, vad din ce in ce mai multi profesori deschisi la idei noi, si ma face sa ma simt bine ca totusi apare o noua usita pentru omenire, deoarece suntem suma experientelor, si ce invatam la scoala e foarte important (nu vorbesc neaparat de materii). dar din pacate cei ce scriu curiculumurile (habar nam cum se zice corect, imi cer scuze pentru lipsul meu lexic) par sa nu fie de acord cu progresul.

in fine, e 1 noaptea, sunt obosit, posibil sa ma uit maine si sa zic ce tampenie am scris. daca nu e asa, voi reveni cu rezultatul blugi si tricou maine. buna dimineata.

3 comentarii:

  1. sal. de cand n-am mai vb. pai ce crezi ca nu am invitat-o:P tocmai c-am invitat-o:D:P cand te intorci in romania?

    RăspundețiȘtergere
  2. Invatamantul e tare invechit pentru metodele de informare atat de rapide din zilele noastre, asa ca nici profesorii nu prea mai tin pasul. Pacat ca inca nu au realizat ca traditiile si istoria trebuie folosite pentru a invata din trecut, a discuta experientele ce ne-au precedat si a schimba pentru a progresa. Trebuie imbinate modernitatea si atuurile lumii noastre contemporane cu valorile din trecut ca sa "crestem". Cei care construiesc sistemul educational au pierdut total motivul pentru care e bine sa cunoastem. De-asta un grup prea restrans mai poate progresa intelectual si spiritual. Trebuie ca cei care au deschidere spre nou sa se impuna, sa vorbeasca, sa incerce un "spreading of knowledge". Unii o fac dar nu sunt la vedere pentru ca promoveaza ceva neinteresant pentru masele needucate. Dar intram in alte probleme.. asta e daca totul e legat. :P
    Care a fost rezultatul blugi si tricou, destul de reprezentativ pentru cultura urbana? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. ah, mau dat afara din scoala dupa a 3a ora, mam dus frumusel la magazin, miam cumparat tutun si carbuni pentru narghilea si miam petrecut ziua intrun mod placut, fara sa dau discursul miscator care vroiam sa il dau. nu ma plang

    RăspundețiȘtergere