miercuri, 17 iunie 2009

cronicile insomniei

e unu si un sfert dimineata. maine e zi de scoala. mos ene nu isi face vizita pe la ochii mei.
avand atata timp de noapte si nimic de facut cu el a fost oricum inceputul acestui blog, asadar mam decis sa notez cateva din gandurile care zboara prin mintea mea, inca treaza la ore..indecente.

noptile kenyene vazute din geamul meu sunt ocupate de un cer portocaliu, straniu. din ce cauza, nu pot spune. treaz fiind, simt o disconectare cu restul lumii care doarme linistita, sau cel putin asa ar trebui sa fie. cand ai probleme cu somnul nimic nu este real. si in momentele de trezire simti de parca plutesti prin lume. ai ganduri din ce in ce mai multe, si actiuni din ce in ce mai putine. visezi cu ochii deschisi. dar fiindca visele nu sunt cele de somn nu sunt cu adevarat vise. sunt creeati ale egoului. visezi in viitor, in trecut, niciodata in prezent. si in timpul zilei ajungi sa traiesti pentru viitor si trecut. efectiv devii incapabil sa traiesti in prezent, pentru ca ce te tine in viata e speranta ca in viitor vei putea sa faci ceva mai bine. visezi oameni frumosi din viata adevarata, cum ai interactiona cu ei, dar in practica nu pui nimic.

desconectarea. acesta este cuvantul cheie cand vorbesti despre lipsa de somn. nu dormi, si nu esti treaz niciodata. ajungi sa simti ca oamenii din jurul tau, cu aceleasi trasaturi biologice nu sunt defapt in viata ca tine. te uimeste faptul ca unii oameni fac lucruri. stai cu ochii deschisi, uitandute in nimic, si observi trecator oamenii din jurul tau. dar e greu sa faci conectia intre ei si tine. nu ii intelegi pe ei, iar ei nu te inteleg pe tine. oricat neam spune ca suntem fiinte sociale, creeate pe aceleasi baze, nu poate fi adevarat. gandurile noastre, cand ne gasim curajul sa ni le spunem fata in fata sunt infiorator de diferite. si cel ce vorbeste primul, in general va conduce punctul de vedere, celalalt va urma pentru a nu fi diferit.

2 comentarii:

  1. Sa vezi cum e cand iti dai seama cat progres a facut lumea de la doua pietre izbite care dadeau focul, pana la incalzirea centralizata. Si iti vine sa te dai cu capul de tot peretii cand observi ca majoritatea oamenilor din autobuz citesc Libertatea si Click, niste tabloide infecte. Iar restul nu citesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. mai irina zi mersi ca macar citesc :)))
    sau mai bine zis..ca au invatat sa citeasca :P

    *see ya in the funny papers!*

    RăspundețiȘtergere