sâmbătă, 18 aprilie 2009

digitalism

evolutie. un proces de lunga durata care implica schimbare si imbunatatire. in ultimi 60-70 de ani omul a evoluat din ce in ce mai mult. dar putem spune ca neam imbunatatit? fara sa mentionez razboaie, lacomie, crize economice hai sa ne gandim. cat am evoluat? avem zeci de metode de comunicare fara sa ne vedem, si cel mai des nici nu ne mai auzim. radio, telefon, sms, messenger, email, networking, am ajuns in halul sa trimitem un mesaj pe calculator sau pe telefon vecinului de la celalalt etaj ca sai intrebam daca vor sa iasa.

personal urasc sms-ul. macar apelul telefonic iti da o oarecare senzatie ca esti relativ conectat cu persoana respectiva, auzindui vocea. dar niste scris nenorocit, umplut de abrevieri si emoticoane. si nu se poate spune ca e numa in telefon ca vorbim asa, ca peste tot auzi loluri, sau cp, sau npc. nu te doare sa vorbesti cu cuvinte articulate!! si emoticoanele au condus la niste conversatii absolut odioase prin metodele electronice. in ziua de azi poti transmite dragostea cu doua puncte si x.

nu spun ca aceste metode sunt futile si complet distructive, dar nici o tigara, sau un pahar de vin nu sunt cu masura. excesul acesta de informatie transferata prin telefoane si internet a adus ca populatia adolescenta (si nu numai) sa ajunga partial retardati. este incredibil de greu sa gasesti in ziua de azi o persoana tanara inteligenta, sau macar articulata cu care sa poti purta o conversatie placuta despre ceva care nu are de a face cu ultima freaza a nu stiu cui, sau ce se intampla cu asa zisii prieteni.
si cel mai urat lucru...oratoriul meu ar cadea pe urechi goale daca las spune in persoana, si singurul loc in care pot spera sa nu fiu considerat nebun e sal pun pe net. folosind un calculator. ipocrizie sau ironie?

3 comentarii:

  1. sunt de total acord. ce-i mai grav, ma aflu in situatia in care tre sa ma abtin sa nu spun "lol".e trist, si cand ne gandim ca anticii au construit piramide si erau telepatici... :-<

    RăspundețiȘtergere
  2. e 8 dimineata...sambata si iti citesc blog-ul...
    scotty mi-ai futut ziua...dar in principiu ai dreptate...ne ascundem in spatele unor fete mici si galbene care au ochii mari sau scot limba...iar in scris nu poti sa pui intonatie...nu poti sa pui accent pe ceva...se interpreteaza gresit si iese urat...dar deh IM e gratis...telefonu scump...si sa vorbesti prin microfon in timp ce semnalul e bruiat si celalalt nu are pt ca ii e lene sa investeasca 100 de mii...

    inapoi la idea de baza...mi-ai futut ziua scotty...felicitari ( si asta o zic cu un zambet pe buze ca sa nu pun vro bulina galbena care se tavaleste pe jos...si ca sa nu intelegi altceva)... poti sa imi mai strici zilele...pe tine te las

    Schvabu

    RăspundețiȘtergere
  3. Partial retardati, haha.. exact. Problema e ca lasam anumite capabilitati fizice si mentale sa fie inlocuite de electronice. Progresul tehnic este un lucru extrem de pozitiv doar ca noi nu stim cum sa-l intoarcem in favoarea noastra intodeauna. Pentru unii niciodata. Ar trebui sa se puna mai mult accent pe educatia privind acest univers virtual. Pana atunci, tot mai multi oameni alienati..

    RăspundețiȘtergere