marți, 14 aprilie 2009

temet nosce

alegerea este un factor al vietii la fel de vechi ca si gandirea personala. alegerea este locul in care decizi ceva. unde, ce, cum, cine. intotdeauna avem alegeri, daca le vedem sau nu, intotdeauna exista o cale alternativa.

decizia este pasul inevitabil dupa ce esti confruntat(a) cu o alegere. este necesitatea umana sa actioneze (sau nu) spre un anumit lucru si loc. se crede ca deciziile sunt exprimarea a cine esti si ce vrei. problema devine aparenta. care lucru sau loc il cautam cu deciziile noastre? cine se stie cu adevarat pe sine si mai important, cine stie cu adevarat ce vrea?
daca nu avem conceptele astea clar definite in minte, cum putem decide intrun mod in care cu adevarat sa ne satisfaca?

adevarata problema este ca acum este randul nostru sa decidem. pentru ca, vrem nu vrem, deciziile noastre de acum ne vor afecta viitorul. nu putem sa ii avem pe aceiasi batranei comunisti la capatul tarii. nu putem sa avem aceiasi coruptie conducand lumea. schimbarea este iminenta, dar schimbarea este in mainile noastre. si, pentru bine sau rau, deciziile noastre ne vor afecta (daca nu defini) existenta in viitorul nu foarte indepartat.
cantaritiva deciziile si fiti siguri ca ati fost onesti fata de voi. daca vreti ceva mai bun in viitor, daca vreti sa schimbati lumea, schimbativa pe sine, sau lasativa sa cresteti in felul in care puteti face acestea.

"toti se gandesc sa schimbe lumea. nimeni nu se gandeste sa se schimbe pe sine" Lev Tolstoi

2 comentarii:

  1. Foarte frumos postul, si foarte adevarat, la obiect. Si-mi place si noul lok al blog-ului :D

    PS: cand vii in tara? am aflat ca prin iulie?:P

    RăspundețiȘtergere
  2. reading this reminded me of that preacher dude who was at your party...the bald one...kinda miss him


    sinonim pt neamtz?

    RăspundețiȘtergere