miercuri, 11 martie 2009

ai grija la volanu' lumii

pentru stimatii nostri lideri, precumi si profesori care daca va scremati putin la cap va dati seama ca voi ii instruiti pe viitorii lideri.

pentru corpul profesoral incep sa va zic ca inteleg ca banii sunt de cacat, ca nu sunteti apreciati, si ca motivul pentru care ati fost temptati sa intrati in pedagogie e sa impartasiti cunoastere si apoi sa primiti o multumire. va amintesc ca oamenii sunt in general o specia nemultumita, care nu va vi satisfacuta, si isi va amintii de cei care iau ajutat si au insemnat ceva cand e prea tarziu. dar va rog sa va ganditi, pentru ca in majoritate sunteti oameni inteligenti. cand un elev greseste, nui cautati vina, nui cautati scuza, doar il educati sa nu ia responsabilitate. de ce nu e destul de bine sa acceptati ca a facut ceva, si sa mergeti mai departe. in fiecare zi imi cereti o scuza si in fiecare zi incerc sa ma abtin, dar mai des decat nu, aduc una. buna, proasta, iar imi cer scuze. ganditi asa: cand elevii vostri ocupa pozitii de putere, vreti ca ei sa gaseasca scuze pentru ultima criza. pentru inca o luna in care nai pensie, in care nai compensate, in care statului ia durut in cur de tine? pentru ca cei de la putere azi, asa ajung sasi ceara scuze...pentru ca ce omul invata repeta, daca o stie sau nu.

pentru cei care ne conduc masinuta numita lume care merge pe populatie si nu pe benzina, va zic ca sunteti niste soferi execrabili. sunteti ca aia care ii vezi in filme cand invata sa conduca...sunteti la fel de prosti ca copiii astia de bani gata care primesc masina cu 400 de cai putere la 18 ani fara sa iei o lectie in viata ta si carnetu pe spaga. merge fain prima saptamana, dupaia te vad la stiri cu porscheul facut tandari (asta daca tati na acoperit povestea). la fel conduceti tarile...ai primit putere, si tiai luato in nas. cum poti conduce tara daca nai fost condus? cum poti intelege ce vrea poporul daca nu ai suferit cu poporul?

si cum zice bancu, ca se dau rusii si americanii tari cu ce operatii pe creier si inima fac, dupa care isi cauta pacientii de munca intro saptamana. si romanu zice ca am bagat un om fara creier si fara inima la finante si acuma toti isi cauta de lucru.

ce aduc ca dovada la faptul lumea care are autoritate in ziua de azi este o adunatura de idioti e faptul ca sunt atat de orbi la adevarul ca nu ii iubeste nimeni, ca toti care ii inconjoara au ajuns sus la fel ca ei. siau tinut nasul in curul altora destul sa fie ridicati la anumite pozitii. cainii fac asta sa se cunoasca, dar pentru ei are un motiv...ma gandesc des ca cainii sunt mult mai intelepti decat suntem noi. poate ca un om nul poti judeca decat dupa cacaturile care le lasa in urma...
in concluzie ori sunteti orbiti de prostia voastra, si nu vedeti ca lumea va minte si va uraste. sau, sunteti incapabili sa vedeti ca ii formati pe urmatorii in linie in acelasi fel. luati oameni destepti, oameni cu viziuni posibil, ii luati sub aripa voastra, le aratati cum si ce si ii distrugeti...rusine, rusine, Rusine, RUSINE.

pentru viitori: invatati din greselile celorlalti. invatati din greselile voastre. suna repetitiv, dar asta pentru ca de fiecare data oamenii NU au invatat! cand prietenu/prietena te raneste, nui cere o scuza, pentru ca il pui intro situatie de "de ce??"; rezultatu e o scuza la fel de buna pentru care nu tiai facut temele. ierti, dar nu uiti. daca se intampla de doua ori atunci rusine tie pentru ca teai lasat ranit din nou, la fel de mult cat rusine lui/ei ca tea ranit a doua oara.
demonstrati ca sunteti demni sa conduceti masina mai bine decat soferul curent. nu va creati scuze pentru cine sunteti. puteti fi niste lumini orbitoare, puteti fi niste oameni superbi, puteti reprezenta o pagina noua in cartile de istorie, in locul acelei pagini obosite care zice de altu care la durut numa de el si sa pisat pe restu. puteti fi oricat de buni va lasati sa fiti, nu va fi usor, dar nimic ce merita nu e. eliberativa de scuzele patetice, atat ale altora cat si ale voastre. intelegi cine sunteti si cine vreti sa fiti, si mai presus de tot, fiti deschisi altor oameni. altfel vom continua sa fim o societate care se mananca de vie...o societate caruia fiecaruia ii pasa numai de el. in biologie celulele care nu contribuie intregului sistem se numesc cancer. asta vreti sa fiti si voi?

3 comentarii:

  1. ura frate ura....dar ura motivata...te inteleg

    fain post nu am ce zice...si nu, nu o sa te iau cu chestii gen "aha acolo ai o cacofonie sau nu scrii cu litera mare cuv X..." ideea s-a transmis si e buna

    iar finalul e genial

    (ala mic si anonim de dupa colt)

    RăspundețiȘtergere
  2. apreciez, avand in vedere ca nu esti profu de romana si ca inafara asta nam mai scris in romana de aproape un an. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ti-am citit toate posturile si abordezi niste subiecte foarte interesante, fara exceptie. :) poate imi plac pentru ca impart aceasi parere. ai acoperit aici ceva probleme actuale punctand bine "miezul" problemelor. Sa speram totusi ca se poate invata nu numai din greseli dar si din fapte si ganduri poztive. Ceea ce oricum e destul de greu intr-o societate in care nu avem modele demne de urmat prea vizibile.

    RăspundețiȘtergere