vineri, 6 martie 2009

gandirea omeneasca

in ultima vreme observ ca aproape orice incadrat ca "natura umana" ajunge sami starneasca secretia de sucuri creative in creier si ajung sa pun ceva pe monitor. azi mia picat fisa pe gandirea omeneasca dupa ce am observat cum oamenii functioneaza in grup. fiind un pic mai detasat de lumea "reala" astazi am fost mai mult observator al subtilitatilor putin ironice ale societatii.
"de ce oamenii sunt incapabili sa gandeasca singuri?"
aceasta e intrebarea care mia sarit in minte azi, observand cum toate grupurile sunt trase inainte de una maxim doua minti, care fac ganditul pe aceiasi linie obosita din care sau nascut stereotipurile pe care le stim. Nu este un lucru aplicabil la toata populatia lumii, dar pentru ca 99% din oameni par sa gandeasca ca un stup, crezand ca isi fac lor bine dar defapt servind o matroana sau un trantor ma simt nevoit sa strig: "Da-o dracului, dar nu suntem albine!!".

trezitiva la realitate, populatia mica de minti care au curajul sa gandeasca inafara limitelor sunt considerate periculoase, si pentru a primi acceptare trebuie sa se degradeze pe o baza zilnica. aceasta degradare este cea mai urata forma a uciderii frumosului, pentru ca doar mintile care pot vedea uratul pot crea frumosul. poate ca sunt mai multi oameni care, in momentele cand sunt singuri gandesc inafara ideilor si preconceptiilor de zi cu zi.
in cazul asta va rog sa opriti aceasta...masturbare mentala. fiti fericiti cu ce aveti, fiti mandri daca vedeti lucrurile diferit, luati curaj din gandul ca voi reprezentati schimbarea necesara, luati putere din adevarul ca voi puteti sai invingeti pe cei care zi de zi va forteaza sa va degradati si sa va limitati, si ca ii puteti invinge in sistemul lor. Doveditiva superiori fata de cei care se cred superiori voua, si formati lumea in forma care o vreti.

Post Scriptum: as vrea sai multumesc domnului Tudor Chirila, al carui post "scrisoare catre liceeni" ma ajutat sa imi pun gandurile in cuvant.

4 comentarii:

  1. don't stop rebelling
    don't stop learning
    don't stop reading
    don't stop living!!!!

    (al tau post-eur anonim pe care il stii:)) )

    RăspundețiȘtergere
  2. De data asta un mix de psihologie si sociologie. Again, o placere sa-ti citesc postul. :) Cei care ajung sa gandeasca singuri si care vad fisurile unui sistem reprezinta un pericol in mentinerea acestuia. De aceea masele sunt educate sa execute, nu sa creeze. Creatia in sine inseamna noutate sau macar inovatie, iarasi, riscant intr-un sistem controlat de lacomie si limite. Pentru schimbare trebuie nu numai idei originale si bunavointa imprastiate de la un individ la altul, ci si coeziunea acestora. Trebuie sa formeze un intreg coerent ce poate modifica si imbunatati. Singuri e imposibil sa ne depasim conditia. E totusi utopic, bineinteles.

    RăspundețiȘtergere
  3. utopic pentru ca, nu toata lumea e gata sasi puna capu in ghilotina.

    RăspundețiȘtergere